Pardál obláčkový

11. února 2007 v 14:59 | Anna Hamplová |  Kočkovité šelmy
Pardál obláčkový
Žije v jižní Asii a v Indonésii. Jeho základní barva je popelavě šedá nebo žlutošedá. Velké tmavohnědé skvrny jsou černě lemovány.
Pardál obláčkový měří asi metr a má poměrně dlouhý ocas. Jeho krátké nohy prozrazují, že jde o zvíře žijící na stromech. Chytá prý vše, čeho se může zmocnit, ale hlavní jeho kořistí jsou ptáci.
Tento pardál je jako vzácnost chován v pražské zoologické zahradě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama