Medvěd baribal

11. února 2007 v 12:08 | Anna Hamplová |  Medvědi
Medvěd baribal
Tento medvěd je ze severoamerických medvědů nejmenší, ale je nejvíce rozšířen a poměrně dost početně zastoupen v celé zemi. Lze ho najít v souvislých lesnatých oblastech a vyskytuje se ve více než 20 státech. Jeho nižší váha mu umožňuje šplhání po stromech.
Ačkoliv se nazývá černý medvěd, barva jeho kožichu se mění od téměř bílé nebo stříbrné až ke skořicové nebo čokoládově hnědé, ale také od modročerné po černou jako uhel. Čenich má obvykle kaštanově hnědou barvu.
Baribal je opravdový všežravec. Stává se typickým zjevem amerických národních parků, drancuje popelnice a kempy navštěvníků. U ostatních medvědů se potrava mění podle roční doby a místa: v severních oblastech jsou nejoblíbeněší potravou lumíci, losí telata a lososi.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Barča Barča | Web | 9. března 2008 v 11:29 | Reagovat

Hmmmmm........Supper!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama